Djuren i Afrika

04.02.2016

Som biolog får man se världen på ett annat sätt än de flesta andra. Inte bara när man bläddrar igenom gamla läroverk med illustrationer av växter och djur, utan som biolog får man också möjligheten att uppleva naturen på närmre håll än många andra. Vi på Naturlaboratoriet vill givetvis att alla ska få chansen att se världen ur en biologs ögon så här får ni en bild av Johan från när han fältjobbade i Afrika! På bilden sitter han med en surikatunge (Suricata suricatta) och är väldigt nöjd.

 

 

Surikaterna ingår i en mycket lång beteendestudie och har vants vid att vara nära människor. I och med att man kan komma nära dem utan att störa dem är surikaterna väldigt populära för dokumentärfilmare. Så om du har sett surikater i en naturdokumentär kan du vara 95 % säker att det är Kalaharisurikaterna Johan fick träffa!

 

Läs mer om forskningsprojektet på University of Cambridges hemsida: http://www.zoo.cam.ac.uk/departments/larg 

Please reload